Η Συρία επανεξοπλίζεται, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 18:30
A- A A+

Η Συρία ενισχύει τις δυνάμεις της σε όλους τους τομείς, εκτός από την αεροπορία, η οποία, προς το παρόν, θεωρείται το αδύνατο της σημείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Haaretz.

Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον εξοπλισμό της με πυραύλους και ρουκέτες μακράς εμβέλειας. Η πρόσφατη δοκιμή εκτόξευσης του Scud-D, βελτιωμένου τύπου του σοβιετικής προέλευσης πυραύλου εδάφους-εδάφους -χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την πυρηνική κεφαλή που φέρει- θεωρείται επιτυχής.

Σύμφωνα με τη Haaretz, εκτός από τον μεγάλο αριθμό πυραύλων τύπου Scud, η Συρία διαθέτει και δύο μικρότερους πυραύλους, τους οποίους προμηθεύτηκε από τη Χεζμπολάχ: έναν 220mm πύραυλο, που φέρει κεφαλή βόμβας διασποράς και έναν άλλο διαμετρήματος 305mm.

Το ναυτικό της Συρίας, που επίσης ήταν παραμελημένο εδώ και χρόνια, αποκτά βλήματα ιρανικού τύπου κατά σκαφών επιφανείας, κινεζικής προέλευσης.

Οσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις, η Συρία έχει μετακινήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις πιο κοντά στα Υψώματα του Γκολάν.

Η συριακή πλευρά διαψεύδει τις πληροφορίες, εντούτοις ο Σύριος Βουλευτής Muhammed Habesh, σε συνέντευξή του στο Al Arabiya, δήλωσε ότι «εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να κάνει κάτι, θα το πληρώσει ακριβά» και ότι «η Συρία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή