Επίθεση με βιτριόλι: Να απορριφθεί το αίτημα για την κλήση 2 μαρτύρων πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;, είπε στην κατηγορουμένη η Ιωάννα
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 10:33
UPD:10:39
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η ώρα της απολογίας για την κατηγορούμενη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, έφθασε. Η 36χρονη έχει μεταχθεί ήδη στο δικαστήριο και σε λίγα λεπτά θα αρχίσει την απολογία της.

Ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου, υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη  για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου. 

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του αιτήματος. 

Πριν από λίγο η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για να αποφευχθούν ενδεχόμενες εντάσεις. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή