Παπαρήγα: Επαρκής ο νόμος που ισχύει για το άσυλο

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 19:57
UPD:19:59
A- A A+

Aντιδραστικό χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, το σχέδιο νόμου για την ανώτατη παιδεία, «γιατί το πανεπιστήμιο γίνεται πελάτης των μονοπωλίων». Η κα Παπαρήγα επισκέπτεται την Πάτρα, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας του κόμματός της για την Παιδεία.

Οπως υπογράμμισε, «το ΚΚΕ πιστεύει σε ένα γενικό σχολείο, όπου οι μαθητές θα έχουν πολύπλευρη μόρφωση και θα αποφασίζουν μετά τα 18, αν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο ή θα επιλέξουν επαγγελματική εξειδίκευση.»

Οσον αφορά στις κινητοποιήσεις τόνισε ότι «μπορούν να συνεχιστούν με πάρα πολλές μορφές», συμπληρώνοντας πως «αυτές θα τις αποφασίσουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει, εμείς μάλιστα λέμε ότι πρέπει να κλιμακωθεί. Αν όλοι αυτοί οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να χάσουν τα μαθήματα, αν αυτοί οι γονείς έβγαιναν στο δρόμο μαζί με τα παιδιά τους, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το άσυλο, η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως «ο νόμος που ισχύει σήμερα μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα», ενώ χαρακτήρισε τις προτεινόμενες αλλαγές «ως μεθοδευμένο σχέδιο αστυνόμευσης της πανεπιστημιακής ζωής».

Τέλος, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα για το άρθρο 16, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «επειδή δεν μπορούσε να πει ούτε "ναι" ούτε "όχι", βρήκε τη λύση χωρίς την συμμετοχή τη δική του», ενώ της κριτικής της δεν διέφυγε ούτε ο ΣΥΝ, που «πατάει σε δύο βάρκες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή