Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 07:00
A- A A+

ΑΝΟΔΟ της θερμοκρασίας και καταιγίδες από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα με νοτίους πολύ ισχυρούς ανέμους στο Ιόνιο, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί, που από το βράδυ θα γίνουν νότιοι μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Από τη νύχτα θα γίνουν νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν και τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι ασθενείς, αλλά σταδιακά θα γίνουν νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν τη νύχτα να βρέξει. Ανεμοι: Ασθενείς, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, με γρήγορη επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Νησιωτική χώρα. Ανεμοι: Στα δυτικά αρχικά νότιοι ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί και στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή