Το ιταλικό ποδόσφαιρο ζητεί βοήθεια από την κυβέρνηση

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 11:28
UPD:11:30
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Η συζήτηση συνεχίζεται γύρω από το αίτημα του ιταλικού ποδοσφαίρου για βοήθεια από την κυβέρνηση, ιδίως για τη διαφορετική προσέγγιση που ακολουθεί η τελευταία στους διάφορους τομείς.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο κόσμος του κινηματογράφου έχει λάβει ενίσχυση πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, έναντι μόνο 56 εκατομμυρίων εγγυημένων για το ποδόσφαιρο, παρότι οι απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία ήταν σε συγκρίσιμα επίπεδα.

Ο κινηματογράφος, συγκεκριμένα, μπόρεσε να βασιστεί σε ένα πακέτο μειώσεων, συνεισφορών και κινήτρων, τα οποία προέρχονται από τα 510 εκατομμύρια του ταμείου κινηματογράφου, που αυξήθηκαν κατά 240 εκατομμύρια το 2021.

Τώρα θα υπάρξει επίσης επαναλειτουργία των κινηματογράφων από το 75 έως το 100% της πληρότητάς τους ως περαιτέρω υποστήριξη για έναν τομέα που έχει πληγεί σκληρά.

Αλλά και το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα έχει επίσης υποφέρει ιδιαίτερα. «Ο κινηματογράφος έχει λάβει σημαντική βοήθεια κι αυτό είναι σωστό. Αλλά όπως ο κινηματογράφος έχει λάβει τεράστια υποστήριξη, τώρα ας βοηθήσουμε και το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τορίνο, Ουρμπάνο Κάιρο.

«Πολύ καλό το άνοιγμα των γηπέδων, αλλά οι προϋπολογισμοί βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κρίση και κάτι περισσότερο πρέπει να γίνει. Ακόμα και ο κινηματογράφος πληρώνει πολύ σημαντικά ποσά στους μεγάλους ηθοποιούς, όπως το ποδόσφαιρο στους μεγάλους παίκτες, που αξίζουν μεγάλους μισθούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις