«Εχουμε πλησιάσει στο τέλος για το ν/σχ για τις άδειες των καναλιών»

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 16:49
A- A A+

«Υπάρχει, προς το παρόν, μια συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχουν κληθεί και έχουν μιλήσει διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς, με τους οποίους έχω συναντηθεί και εγώ στο παρελθόν... Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο διάλογος για να δούμε ποιες είναι οι ρυθμίσεις οι οποίες χρειάζεται να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση θέλω να θυμίσω ότι στο πεδίο των δημοσκοπήσεων, όπως και των ΜΜΕ, θέση της Νέας Δημοκρατίας -από την περίοδο που είμαστε αντιπολίτευση- είναι ότι θα πρέπει να σέβεται κάποιος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την αυτορρύθμιση και να νομοθετεί μόνο στα απολύτως απαραίτητα... Τα νομοθετήματα δεν είναι μηχανήματα που ρίχνει κανείς το κέρμα και βγαίνει το κουτάκι με το αναψυκτικό. Είναι υποθέσεις οι οποίες έχουν μια βαρύτητα, μια σοβαρότητα και υποθέσεις οι οποίες χρειάζονται πάρα πολύ λεπτούς χειρισμούς. Επίσης, αξιολογούνται με την έννοια ότι δεν μπορεί να προωθηθεί μια σειρά νομοθετημάτων μαζί», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση αν θα κατατεθεί νομοθετικό πλαίσιο για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και μετρήσεων.

Για την AGB, αν λειτουργεί παράνομα ή κανονικά, ο κ. Ρουσόπουλος αφού υπενθύμισε ότι υπάρχει μια διαδικασία στην οποία έχουν εμπλακεί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο.

Τέλος, για το νομοθέτημα για την αδειοδότηση των καναλιών απάντησε ότι θα το φέρει εντός αυτής της Βουλής, «σύντομα».

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα -και όπου είναι σχεδόν έτοιμο το νομοσχέδιο– ταξίδεψα προσωπικά ο ίδιος με συνεργάτες μου σε μεγάλες χώρες της Ε.Ε., προκειμένου να καταγράψουμε τα συστήματα και να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι ισχύει... Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας πιστεύω ότι θα βοηθήσει στην επίλυση χρονίων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα στην εξεύρεση περισσοτέρων συχνοτήτων. Πιστεύω ότι έχουμε πλησιάσει στο τέλος. Και το "σύντομα", ακόμα και εάν δεν ορίζει το χρονικό διάστημα, μπορεί να επαναληφθεί στο ερώτημα για το πότε θα είναι έτοιμο».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV