Ο Κιμ θέλει να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο, καθώς η επισιτιστική κρίση βαθαίνει

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:15
UPD:14:17
via REUTERS/KCNA
A- A A+

Τη βελτίωση του βιοτικού επίπεδου στη Βόρεια Κορέα ζήτησε από τους αξιωματούχους ο Κιμ Γιονγκ Ουν, την ώρα που το καθεστώς του προσπαθεί να αντιμετωπίσει την «επισιτιστική κρίση» που πλήττει τη χώρα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση την Κυριακή για την 76η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ο Κιμ αναγνώρισε τις «πρωτοφανείς δυσκολίες» και τη «ζοφερή κατάσταση» που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η Βόρεια Κορέα έχει να αντιμετωπίσει, όπως είπε, τις συνδυασμένες επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων, των αυτο-επιβαλλόμενων κλειστών συνόρων και μιας κακής χρονιάς στη συγκομιδή μετά από τις ζημιές στις καλλιέργειες που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Κιμ διακήρυξε την αποφασιστικότητά του να επιδιώξει τους στόχους ενός πενταετούς σχεδίου που αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομίας και την επίλυση «των προβλημάτων των ανθρώπων σε τρόφιμα, ρούχα και στέγαση», σύμφωνα με το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

 Ο ίδιος αναγνώρισε την ολοκληρωτική αποτυχία των πολιτικών της χώρας του, παραδεχόμενος τον Ιανουάριο ότι «σχεδόν όλοι οι τομείς απέχουν πολύ από τους καθορισμένους στόχους» τα προηγούμενα πέντε χρόνια και ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να πάρει τα «πικρά μαθήματα» της αποτυχίας.

Τον Ιούνιο, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση ότι το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να καθιερώσει «μια πολιτική έκτακτης ανάγκης για την υπέρβαση της τρέχουσας επισιτιστικής κρίσης», ενώ ο Κιμ προέτρεψε τους αξιωματούχους τον Σεπτέμβριο «να κινητοποιήσουν πλήρως το εργατικό δυναμικό» ώστε να βελτιωθεί η μεταφορά σιτηρών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή