Τι είπαν οι Γάλλοι στο ημίχρονο με τους Βέλγους κι ανέτρεψαν το 0-2

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:16
UPD:11:31
REUTERS/MASSIMO PINCA
A- A A+

Οι επικές ομιλίες δεν είναι αποκλειστικότητα των υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ...

Η Εθνική Γαλλίας το γνωρίζει καλά, αφού την Πέμπτη το βράδυ ανέτρεψε έναν αγώνα θεωρητικά χαμένο απέναντι στο Βέλγιο, κάτι που επανέλαβε και στο χθεσινό τελικό του Nations League, χάρη σε ένα «διαστημικό» δεύτερο ημίχρονο.

Στο «Σαν Σίρο» οι «μπλε» έχαναν 0-2 στο ημίχρονο, αλλά από τη σέντρα του β΄ μέρους κιόλας έγινε σαφές ότι κάτι είχε αλλάξει.

«Τι είπαμε στο ημίχρονο; Σίγουρα θα το δείτε στα βίντεο. Ελπίζω να δημοσιευτούν μετά τη νίκη στον τελικό», δήλωσε ο Πολ Πογκμπά στο τέλος του αγώνα με την Ισπανία και τώρα το... παρασκήνιο αποκαλύφθηκε.

Σύμφωνα με την Equipe όλα ξεκίνησαν πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να μην αλλάξει τίποτα, παρά το βαρύ μειονέκτημα.

«Παιδιά, γυρίζουμε πολύ πίσω, η γραμμή άμυνάς μας είναι πολύ χαμηλή», είπε ο προπονητής των «τρικολόρ» επιστρέφοντας στα αποδυτήρια.

«Δεν είμαστε αρκετά επιθετικοί, δεν αμυνόμαστε μαζί. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες στην κόσμο. Αν δεν ανεβάσουμε επίπεδο στη δέσμευση και στην ένταση, δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε ποτέ. Πάμε! Παίξαμε καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο, είμαι σίγουρος ότι αν σκοράρουμε μπορούμε να το "γυρίσουμε"».

Η ομιλία είχε μεγάλη απήχηση στους παίκτες κι ενέπνευσε τους ηγέτες της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Πογκμπά. «Παιδιά είμαστε η Γαλλία», είπε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αν πρέπει να "πεθάνουμε ", θα το κάνουμε όλοι μαζί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις