Στη Σόφια η πρόεδρος της Βουλής

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 20:24
A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη γειτονική χώρα.

Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοβ, τον Πρωθυπουργό της χώρας Σεργκέι Στανίσεβ και τον ομόλογό της, Πρόεδρο της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Γκεόργκι Πίρινσκι.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ικανοποίηση για την κοινή βούληση της Αθήνας και της Σόφιας να αναδείξουν τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις «σε υπόδειγμα καλής γειτονίας μέσα στην Ε.Ε.». Επισήμανε, παράλληλα, «το εξαίρετο επίπεδο ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών», ιδιαίτερα στον οικονομικό και τον τουριστικό τομέα, που «θα πρέπει, όπως είπε, να ενισχυθεί με την ενεργοποίηση των συμφωνιών που ήδη υπάρχουν και θα εξασφαλίσουν την ταχύτερη σύνδεση της βόρειας Ελλάδας και της νότιας Βουλγαρίας».

Ιδιαίτερη ικανοποίηση, επίσης, εξέφρασαν και οι δύο πλευρές για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στην Ελλάδα -στις αρχές Μαρτίου- οπότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, αλλά και για την αναμενόμενη -ως το 2010- ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Κομοτηνής - Νυμφαίας - Μακάζα.

Αύριο, Τρίτη, η Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας, Μάξιμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή