Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, που κυρίως στη Μακεδονία θα είναι ισχυρές, χιόνια στα ορεινά και τοπικά θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, ισχυρές. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν στη Δυτική Μακεδονία και τη νύχτα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί που το απόγευμα θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη Δυτική Πελοπόννησο και το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς και αργά το βράδυ στο Ιόνιο σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες στα νοτιοδυτικά θα είναι αυξημένες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί και το πρωΐ στο Βόρειο Αιγαίο, τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Το πρωΐ και τη νύχτα στα Ηπειρωτικά, θα σημειωθεί παγετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή