Πολιτική αντιπαράθεση για τον «ροζ» ταξίαρχο

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 16:34
UPD:19:00
A- A A+

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον Ταξίαρχο, μετά την αποκάλυψη φωτογραφιών στο Ιντερνετ, που τον εμφανίζουν να αναζητά ερωτικούς συντρόφους μέσω αγγελιών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον Μιχάλη Καχριμάκη, ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι ο ταξίαρχος είναι μέλος της επιτροπής που συστήθηκε με εντολή του τότε υπουργού, για να ερευνήσει τα αίτια της πτώσης του Σινούκ στη Σιθωνία το 2004.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Καρχιμάκη που ανήγαγε το θέμα σε πολιτική αντιπαράθεση και ο βουλευτής Λασιθίου απάντησε «Ο ανύπαρκτος Υπουργός Εθνικής Αμυνας αντί να δώσει επιτέλους απαντήσεις για την τριετή Κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης των αιτιών πτώσης του Σινούκ και για την παράτυπη συμμετοχή του εν λόγω ταξιάρχου στην Επιτροπή Διερεύνησης, προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος ταξίαρχος δεν ελέγχεται για τις προσωπικές του επιλογές αλλά «ως τμήμα των παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας».

Και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω ταξίαρχος, αν και εμπλεκόμενος στο δυστύχημα με το Σινούκ τοποθετήθηκε μέλος της Επιτροπής Ερευνας του ατυχήματος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης ότι ο ταξίαρχος είχε ενημερωθεί για τα πτητικά προβλήματα του συγκεκριμένου ελικοπτέρου από τον άτυχο πιλότο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή