Ανάκληση προϊόντων με συντηρητικά πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 17:32
A- A A+

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και μετά από τις αντίστοιχες εργαστηριακές δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη προσθέτων ουσιών (συντηρητικών), σε ποσότητες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, σε γαρίδες νωπές και κατεψυγμένες.

Πρόκειται για:

α) Γαρίδες κατεψυγμένες, με την εμπορική επωνυμία «ΓΑΜΠΑΡΗ ΜΜ/GAMBA DE ALTURA -MM», σε συσκευασίες των 5.000 gr, που περιέχουν ποσότητα συντηρητικών (θειωδών αλάτων) πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Το προϊόν, με αριθμό παρτίδας LOT 607 και ημερομηνία λήξης 07/08/07, παρασκευάστηκε και διακινήθηκε από την εταιρεία «ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΑ - SUPER FISH AE» εργοστάσιο ΒΙ.ΠΑ. Νεοχωρούδας , Τ.Κ. 57008 Ιωνία Τ.Θ. 205 .

Επιπλέον, σε παρτίδα του ίδιου προϊόντος, με αριθμό LOT 705 και ημερομηνία λήξεως 29/01/09, διαπιστώθηκε ότι η ουσία πυροθειώδες νάτριο αναγράφεται μόνο με τον κωδικό της αριθμό Ε223 και όχι με το πλήρες όνομα της ( Απόφαση Α.Χ.Σ. 603/2004)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα την επιχείρηση « ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΑ - SUPER FISH AE», από την οποία ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων.

β) Γαρίδες νωπές, που διακινήθηκαν από ιχθυοπωλεία της Κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου ( Οδός Καρτερού ) και περιέχουν ποσότητα συντηρητικών (θειωδών αλάτων) πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Η ευρεθείσα ποσότητα νωπών γαρίδων κατασχέθηκε.

Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή