Στον τελικό του Nations League με την ανατροπή της χρονιάς η Γαλλία

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 00:08
UPD:00:17
REUTERS/MASSIMO PINCA
A- A A+

Η Γαλλία έπαιξε σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με το Βέλγιο για το Nations League και με ονειρεμένη ανατροπή «τούμπαρε» το 0-2 και επιβλήθηκε με 3-2 στον δεύτερο ημιτελικό, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου την Κυριακή (10/10) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Καλύτεροι στο πρώτο μισό του αγώνα, οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό, όταν μετά από καλή κυκλοφορία έξω από την περιοχής του Λορίς ο Καράσκο με δεξί συρτό σουτ νίκησε τον Λιορίς για το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους σαστισμένους «μπλε», στο 41΄ ο Ντε Μπρόινε έβγαλε την κάθετη πάσα στον Λουκάκου, ο οποίος άφησε πίσω του τον Λούκας Ερναντέζ και με τρομερό σουτ στην κλειστή γωνία διπλασίασε, δίνοντας πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο Βέλγιο.

Το «έργο», όμως, άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν μπήκε «αφιονισμένη» στο γήπεδο και με τις συνεργασίες Μπενζεμά - Μπαπέ κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Στο 62΄ ο Μπαπέ βρήκε στην περιοχή τον Μπενζεμά, που αν και είχε δύο παίκτες πάνω του ρόλαρε υποδειγματικά και πλάσαρε πέφτοντας για το 1-2.

Στο 67΄ ο Τίλεμανς μάρκαρε απρόσεκτα τον Γκριεζμάν και ο Ντάνιελ Σίμπερτ, έπειτα από υπόδειξη του VAR, έδειξε τα 11 βήματα, για να ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» ο Μπαπέ στο 69΄. 

Οι Γάλλοι συνέχισαν να πιέζουν με την ίδια ορμή και αφού χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες (77΄ Πογκμπά, 85΄ Μπαπέ) και στο 89΄ ο Πογκμπά «σημάδεψε» τη συμβολή των δοκών με εκτέλεση φάουλ, στο 90΄ ο Τεό Ερναντέζ υποδέχθηκε άψογα την μπάλα και με αριστερό «κεραυνό» έκανε το 3-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις