Εισακούστηκαν οι Πανεπιστημιακοί για τον αριθμό των εισακτέων

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 16:42
A- A A+

Αποχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Λ. Απέκης και ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΝ Γ. Μπάρκας από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ο κ. Απέκης είπε ότι σε όσους έχουν αντίθετη άποψη η κυβέρνηση επιφυλάσσει συκοφαντία, και μεθόδους αστυνομικού κράτους, και κατέθεσε υπόμνημα. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και φοιτητές ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου για αδικαιολόγητη αστυνομική βία. Οπως τόνισαν χαρακτηριστικά «Δεν χρησιμοποιούνται τέτοια χημικά ούτε σε καιρό πολέμου», και δήλωσαν ότι ο κάθε ενάγων διεκδικεί 300.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αποδέχτηκε τις εισηγήσεις των πανεπιστημιακών κι έτσι σε τετραετή περίοδο με βάση τις εισηγήσεις των Σχολών θα καθορίζεται και ο αριθμός των εισακτέων.

Οτι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τις επιμέρους ενστάσεις, έκριναν ο πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο εκπρόσωπος των καθηγητών ΤΕΙ και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θάνος Βερέμης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος διερωτήθη γιατί δεν βρίσκονται στην επιτροπή και πρυτάνεις που διαφωνούν.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε πως με τη χθεσινή του τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ αντιγράφει την πολιτική και τα θέματα που περιέχει το πρόγραμμα της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Απέτυχε το κόμμα σας να έχει προτάσεις σε μείζονος σημασίας θέματα, όπως αυτό της Παιδείας. Ήρθε άρον- άρον ο πρόεδρος του κόμματος σας και συμμετείχε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συζητά για την Παιδεία. Δεν θα το κρίνω, δικαίωμα του. Ομως ο κόσμος δεν πείθεται από επικοινωνιακά τερτίπια, αλλά από έργα. Εσείς μείνατε στα λόγια και κριθήκατε από τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις για τον περιφερειακό Τύπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή