Κίνδυνος τιμωρίας για την έδρα του Ολυμπιακού

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 17:05
UPD:17:42
INTIME SPORTS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου που προβλέπει έως και ποινή τιμωρίας της έδρας κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγωνιστικές, για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη Κυριακή (3/10) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς υποχρεώθηκε να διακόψει δύο φορές το ντέρμπι λόγω των καπνογόνων, με την πειραϊκή ΠΑΕ να βγάζει ανακοίνωση μετά τη λήξη του αγώνα, καυτηριάζοντας τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Στο άρθρο 15, παρ. 2γ του Πειθαρχικού Κώδικα, βάσει του οποίου κλήθηκε ο Ολυμπιακός, αναφέρεται ότι «σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον η εισαγωγή ή/και το άναμμα των ως άνω αντικειμένων στις κερκίδες προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα».

Εκτός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου και τις ΠΑΕ Ιωνικός και ΟΦΗ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις