Αύξηση κρουσμάτων στην Πολωνία περίπου 70%, σε μία εβδομάδα

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 13:57
A- A A+

Τα ημερήσια κρούσματα του Covid-19 στην Πολωνία αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την περασμένη εβδομάδα, σε περισσότερα από 2.000.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι τα δεδομένα συνιστούν «κόκκινο φως που αναβοσβήνει πολύ γρήγορα».

Σύμφωνα με το Reuters, το υγειονομικό σύστημα της Πολωνίας έφτασε στα όριά του την άνοιξη από το τρίτο κύμα της πανδημίας, κατά το οποίο τα καθημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τις 35.000.

Οι αρχές πιστεύουν, ωστόσο, ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στον έλεγχο του αριθμού των λοιμώξεων το φθινόπωρο.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να εμβολιαστούμε, γιατί το τέταρτο κύμα σίγουρα επιταχύνεται και σε εκείνες τις περιοχές όπου ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ο χαμηλότερος», ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Πολωνίας, Ουάλντεμαρ Κράσκα.

Η Πολωνία έχει δει τον ρυθμό του προγράμματος εμβολιασμού να επιβραδύνεται τους τελευταίους μήνες και πολλοί άνθρωποι στις αγροτικές νότιες και ανατολικές περιοχές αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν.

Παρόλα αυτά ο Κράσκα είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στους περιορισμούς μεγάλης κλίμακας στη δημόσια ζωή. «Δεν σχεδιάζουμε κανέναν περιορισμό στην οικονομία, αν το κάνουμε, θα τους προσδιορίσουμε με ακρίβεια, σε επίπεδο κομητειών, πόλεων», εξήγησε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή