Ιστορικό ντεμπούτο στο BCL για Λαύριο, «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 21:55
UPD:22:01
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Λαυρίου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Basketball Champions League, καθώς η ελληνική ομάδα νίκησε 65-63 τη Ντιζόν στο ΣΕΦ, ξεκινώντας με το «δεξί» στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Από μηχανής Θεός του Λαυρίου ήταν ο Κένι Γκόινς, ο οποίος στα 5΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα πέτυχε το νικητήριο καλάθι και στη συνέχισε «τάπωσε» το σουτ του Ρασάρντ Κέλι για τρεις πόντους, αναδειχθείς σε πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που πήραν στο ξεκίνημα του αγώνα και μετά την ισοφάριση των Γάλλων πήγαιναν χέρι-χέρι, για να γράψει με τρίποντο ο Κάρτερ το 61-56 στο 38΄, ενώ στο 39΄ ο Γκόινς έγραψε το 63-57 και το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει.

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς απάντησαν με δύο συνεχή τρίποντα, αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στον εντυπωσιακό Γκόινς, όπως προαναφέρθηκε.

Πρώτος σκόρερ του Λαυρίου ήταν ο Κάρτερ με 15 πόντους, ενώ ο Κακλαμανάκης πρόσφερε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους Γάλλους ξεχώρισε ο Σίμον με 15 πόντους.

Αντίθετα με το Λαύριο, ο ΠΑΟΚ (5ος όμιλος) ξεκίνησε με ήττα στη Βοσνία από την Ιγκογκέα με 64-68, παρότι στις αρχές της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε 12 πόντους (58-46)!

Κορυφαίοι για τους νικητές, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον αέρα (48 - 34 τα ριμπάουντ) ήταν οι Γουάλερ (14π.) και Ραντάνοφ (13π.), ενώ από τον «Δικέφαλο» ξεχώρισε ο (μοιραίος στο τέλος) Γκρίφιν, με 18 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις