FIFA και Ιταλική Ομοσπονδία σε συνεργασία για να αλλάξει ο κανόνας του οφσάιντ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 16:36
UPD:17:05
A- A A+

Το νέο σπίτι του VAR στην Ιταλία είναι γεγονός κι αποτελεί βήμα προς το μέλλον. Το κέντρο έχει μέγεθος 2.400 τετραγωνικών μέτρων, οκτώ δωμάτια αφιερωμένα μόνο στη Serie A, τέσσερα για τη Serie B, 17 γήπεδα που συνδέονται, πάνω από 250 χιλιόμετρα καλωδίων και «γεννήθηκε» μόλις σε τέσσερις μήνες, στη Λισόνε.

Είναι, γράφει η εφημερίδα Stampa, ένα τριπλό άλμα προς το μέλλον, διότι όπως υπογραμμίζει ο νούμερο ένα της Serie A , ο Πάολο Νταλ Πίνο, «είμαστε οι μόνοι στην Ευρώπη που έχουμε ένα τέτοιο κέντρο».

Η Ιταλία ήταν η πρώτη μεγάλη ομοσπονδία που έφερε την επανάσταση με την αργή κίνηση στο γήπεδο και τώρα είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο σε ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα: το οφσάιντ.

Σήμερα, η τεχνολογία επεμβαίνει με επιστημονικό τρόπο στο θέμα, ενώ κάποτε υπήρχε η έννοια του «φωτός» μεταξύ των σωμάτων και μόνο παρουσία αυτού σταματούσε το παιχνίδι σταμάτησε, αλλιώς η δράση συνεχιζόταν: σήμερα, ακόμη κι ένα εκατοστό πιο μπροστά τιμωρείται με διακοπή του παιχνιδιού.

Η FIFA ζήτησε από τον πρόεδρο της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να ξεκινήσει ένα νέο μεσοδιάστημα μεταξύ δοκιμών και πειραματισμών, με στόχο να καταλάβει εάν και πώς είναι δυνατόν να επιστρέψει στο λεγόμενο «φως», αλλά με τα σημερινά νέα διαθέσιμα εργαλεία.

Το πεδίο που προσδιορίζεται για τις δοκιμές θα είναι το εθνικό πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών. Στο επόμενο βήμα ο φάκελος θα καταλήξει στο τραπέζι του IFAB, του μοναδικού φορέα στον κόσμο που είναι υπεύθυνος για την αλλαγή στους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις