FIFA και Κατάρ διαπραγματεύονται την ακύρωση της απαίτησης για εμβόλιο στο Μουντιάλ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 15:16
UPD:15:30
A- A A+

Η FIFA βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές του Κατάρ για την εξάλειψη του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρθηκε στο Associated Press, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Χαλίντ Μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Τάνι, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι θα απαιτήσει από όλους τους οπαδούς να εμβολιαστούν για να εισέλθουν στη χώρα κατά το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν είπε οτιδήποτε ακόμα σχετικά με την πολιτική ως προς τους ποδοσφαιριστές.

Αξιωματούχοι από τη FIFA και το Κατάρ συζητούν το ενδεχόμενο οι οπαδοί, οι παίκτες και οι επίσημοι να πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή έχουν αρνητικό τεστ.

Η πρώτη ένδειξη για χαλάρωση των απαιτήσεων του Κατάρ για εμβόλια θα μπορούσε να έρθει όταν η FIFA ανακοινώσει τους κανονισμούς του τουρνουά τις επόμενες εβδομάδες, για το Κύπελλο Αραβίας.

Το τουρνουά των 16 ομάδων, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, χρησιμοποιείται ως test event (δοκιμαστική διοργάνωση) για τις έδρες χώρους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το Κατάρ, ως χώρα υποδοχής, θα παράσχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στη διοργάνωση», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωσή της.

«Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές των αρχών του Κατάρ και τις τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Πλήρεις πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλείας COVID-19 θα κοινοποιούνται σε όλες τις ομάδες πελατών καθώς πλησιάζουμε στη διοργάνωση».

Για πρώτη φορά, την περασμένη Κυριακή, η FIFA προσέφερε άμεση ενθάρρυνση στους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν.

«Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς για τον COVID-19 και υποστηρίζουμε τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: η ασφαλής, δίκαιη και δίκαιη πρόσβαση είναι απαραίτητη σε όλες τις χώρες. Οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση προτεραιότητας στα εμβόλια», είχε σημειώσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις