Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο η «γυναίκα αράχνη» για τη δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 17:54
UPD:18:09
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ξανά στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γ. Κοτσιλίδη στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης για την 31χρονη γυναίκα που «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook και για έναν εκ των τριών συγκατηγορουμένων της.

Για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 12 χρόνια κάθειρξης για τη ληστεία.

Το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο προσέφυγε η 31χρονη αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» κι ένας συγκατηγορούμενός της, έκρινε ότι «εσφαλμένα» χαρακτήρισε το Εφετείο τη συμμετοχή της κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας «ως συναυτουργία». Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμμετοχής της 31χρονης στο έγκλημα θα πρέπει να είναι «απλή συνέργεια στην πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία».

Και αυτό διότι  η συνδρομή της στη δολοφονία του ενεχυροδανειστή ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος (άφησε αρχικά ανοικτή τη θύρα της κεντρικής εισόδου της οικοδομής, στην οποία διέμενε ο παθών και στη συνέχεια ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συγκατηγορούμενούς της να ανέβουν στο διαμέρισμα) και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών (οι οποίοι προέβησαν σε ακινητοποίηση με κτυπήματα, δέσιμο και φίμωση του θύματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέλευση του θανάτου του)».

Αν το Εφετείο υιοθετήσει την κρίση του Αρείου Πάγου, τότε η 31χρονη κατηγορούμενη μπορεί να βρεθεί άμεσα εκτός φυλακής, δεδομένου ότι ήδη έχει εκτίσει επτά έτη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσε και η μητέρα της 31χρονης, η οποία ανέφερε ότι η κόρη της έχει πραγματικά μεταμεληθεί για τη συμμετοχή της στο έγκλημα, έχει τελειώσει το Λύκειο ούσα στη φυλακή και σπουδάζει πλέον στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Όπως ανέφερε, η 31χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα νοσογόνου παχυσαρκίας και για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, δεν παραβρέθηκε σήμερα στη δίκη. Μάλιστα, όπως τόνισαν οι συνήγοροί της κατηγορούμενης, δεν μπορούσε να μετακινηθεί. «Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον, εκείνη χάρηκε» ανέφερε η μητέρα της κατηγορούμενης και με δάκρυα στα μάτια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι το δικαστήριό σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας, γιατί έχει και άσθμα».

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η απόφαση θα εκδοθεί στις 13 Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή