Αθώος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 12:39
A- A A+

ΑΘΩΟΣ δήλωσε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα σε βάρος Σέρβων στο Κόσοβο.

Ο Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος και ότι αισθάνεται πολύ προσβεβλημένος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο δικαστής του υπενθύμισε ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει επιπρόσθετα σχόλια.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και οι Ιντρίζ Μπαλιάι και Λάχι Μπραχιμά κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων, Ρομά και Αλβανών στο Κόσοβο το 1998. Οι Μπαλιάι και Μπραχιμάι δήλωσαν επίσης αθώοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα εγκλήματα διαπράχθηκαν από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Κόσοβο και είχαν στόχο το σερβικό άμαχο πληθυσμό και τους Αλβανούς και Ρομά στους δήμους Πετς, Ντετσάνι, Τζακόβιτσα, Ίστοκ και Κλίνα, οι οποίοι δεν στήριζαν τον «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου» ή παρέμεναν πιστοί στο Βελιγράδι στη διάρκεια των συγκρούσεων το 1998-1999.

Η δίκη των Χαραντινάι, Μπαλιάι και Μπραχιμάι θα αρχίσει στις 5 Μαρτίου.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ - Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή