«Οι παράγοντες να ξεφύγουν από τη λογική του ασφυκτικού εναγκαλισμού με τη διαιτησία»

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 14:31
A- A A+

«Έχουμε καλούς διαιτητές και αν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ξεφύγουν από τη λογική του ασφυκτικού εναγκαλισμού με τη διαιτησία, τότε θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα». Αυτό τόνισε στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Καραγκούνη σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση αμερόληπτων διαιτησιών στο Πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας.

«Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν το υπουργείο Αθλητισμού, είναι να υπάρχει ανεξαρτησία στο χώρο της διαιτησίας του ποδοσφαίρου που βρίσκεται στα χέρια της ΕΠΟ και της ΔΕΠ. Υπάρχει ένα κλειστό σύστημα στο χώρο εξουσίας της διαιτησίας. Στόχος δικός μας και σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε, είναι να υπάρξει ένα μοντέλο διπλού ελέγχου. Γίνονται συζητήσεις μεταξύ Σούπερ -Λίγκα και ΕΠΟ, αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Έχουμε καλούς διαιτητές, αν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ξεφύγουν από τη λογική του ασφυκτικού εναγκαλισμού, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για προκλητική διαιτησία, και σε ορισμένες περιπτώσεις για κράτος εν κράτει, τονίζοντας ότι «η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να διασφαλίσει να υπάρχει ένας υγιές άθλημα και να σταματήσει να διατηρείται η "παράγκα"».

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης, σχολίασε ότι, θα πρέπει πράγματι να αλλάξει κάτι στο θέμα της διαιτησίας, ώστε να μην αισθάνεται όπως είπε, ο διαιτητής, ότι έχει την πίεση από αυτούς που διορίζεται.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει σταθερά την αναβάθμιση του ρόλου της διαιτησίας ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε στηρίξει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να ανεβάσουμε το επίπεδο της διαιτησίας και είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου», ανταπάντησε ο κ Ορφανός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις