Γ. Παπανδρέου: Δέκα αδιαπραγμάτευτες θέσεις στο νέο πρόγραμμα

«Η κυβέρνηση αποτελεί εμπόδιο για την ανάκτηση μιας δυναμικής πορείας της Ελλάδας»
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 14:48
UPD:16:00
A- A A+

Τις βασικές αρχές του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού και του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Προγράμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες του προγράμματος, κάτι που έκανε στη συνέχεια η υπεύθυνη της Επιτροπής ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο,ο κ. Παπανδρέου ανέφερε δέκα αδιαπραγμάτευτες, όπως είπε, θέσεις, για τις οποίες ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά τη δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν, όταν το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η δημιουργία ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης, η αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, η καθιέρωση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης με βασική σύνταξη για τους ανασφάλιστους, 950 ευρώ για το ζεύγος, και 550 ευρώ για τον μεμονωμένο ανασφάλιστο. Τα ίδια ποσά θα δοθούν και στους συνταξιούχους αγρότες. Παράλληλα θα διευρυνθεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ για να καλύψει 300.000 επιπλέον συνταξιούχους. Επίσης, για κάθε παιδί που θα γεννιέται θα χορηγείται στην οικογένεια οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ, ενώ θα κατατίθεται ποσό 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό.

Για τους νέους προβλέπεται απασχόληση 4ετούς διάρκειας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ το επίδομα ανεργίας θα φθάσει το 70% του βασικού μισθού σε βάθος 4ετίας.

Επίσης, προτεραιότητα θα δοθεί στο περιβάλλον, με τη δημιουργία χωριστού υπουργείου και παραγωγή του 10% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2012. Επίσης θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία σχολής συνεταιριστικών στελεχών σε τριτοβάθμιο επίπεδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισε, «αποτελεί εμπόδιο για την ανάκτηση μιας δυναμικής πορείας της Ελλάδας». Όπως είπε, η κυβέρνηση «δημιουργεί παντού πολώσεις και συγκρούσεις, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή