Ο Οτσαλάν πάσχει από «προοδευτική δηλητηρίαση» λέει συνήγορός του

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 16:17
A- A A+

Από δηλητηρίαση που κατά τα φαινόμενα οφείλεται σε κατάποση τοξικών μετάλλων, πάσχει ο Αμπντουλαχ Οτσαλάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του φυλακισμένου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), οι οποίοι παρουσίασαν στη Ρώμη τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ένας από τους τούρκους δικηγόρους του Οτσαλάν, ο Μαχμούτ Σακάρ, ζήτησε από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβουν πρωτοβουλία και να αποστείλουν μία ανεξάρτητη ιατρική ομάδα, για να εξετάσει εξονυχιστικά τον καταδικασμένο σε ισόβια κούρδο ηγέτη.

Ο Τζουλιάνο Πιζάπια, ιταλός συνήγορος του Οτσαλάν, δήλωσε ότι ο πελάτης του πάσχει από «προοδευτική δηλητηρίαση» και απέκλεισε το ενδεχόμενο η κατάστασή του να οφείλεται στο περιβάλλον, διευκρινίζοντας πως «απομένουν άλλες δύο πιθανότητες, δηλητηρίαση μέσω της τροφής ή μέσω του νερού».

Οι συνήγοροι του Οτσαλάν έστειλαν για ανάλυση έξι τρίχες από τα μαλλιά του πελάτη τους στο γάλλο τοξικολόγο Πασκάλ Κίνζ, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του ασθενούς, δήλωσε ότι βρήκε δόσεις χρωμίου επταπλάσιες του μέσου όρου, καθώς και εξαιρετικά αυξημένες δόσεις στρόντιου. Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι στη συνέντευξη Τύπου, τα αποτελέσματα των αναλύσεων επαληθεύθηκαν από δύο εργαστρήρια στο Οσλο και τη Ρώμη.

Ο τούρκος δικηγόρος Ιρφάρ Νουντάρ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τον Οτσαλάν στη φυλακή, είπε ότι ο πελάτης του παρουσιάζει αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα και έχει έντονους πόνους που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή