Γερμανία: Ετοιμη να αποσύρει τις δυνάμεις από τη Βοσνία

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 07:31
A- A A+

Η Γερμανία είναι έτοιμη να ακολουθήσει τη Βρετανία και να αποφασίσει την απόσυρση των δυνάμεών της από τη Βοσνία, όπως γράφουν σήμερα οι Financial Times, που επικαλούνται ευρωπαίο διπλωμάτη.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τις αποφάσεις για μετακινήσεις δυνάμεων. Όμως οι Γερμανοί βρίσκονται στην οδό της αποχώρησης", δήλωσε ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρει τους περίπου 600 Βρετανούς στρατιώτες που παραμένουν στη Βοσνία, εφόσον έχει βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα αυτή σε θέματα ασφάλειας.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, ¶νταμ Ίνγκραμ δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων ελήφθη στο πλαίσιο της απόφασης της ΕΕ για μείωση της ειρηνευτικής δύναμης στη Βοσνία, από 6.000 άνδρες, στους 2.500 έως τον Ιούνιο.

Η Γερμανία, που διατηρεί δύναμη 850 στρατιωτών στη Βοσνία, συμφωνεί με την απόφαση της ΕΕ για μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της στη Βοσνία, αλλά έχει εκφράσει ανησυχίες για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή