Έπιασε κορυφή η Λεβερκούζεν

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 23:25
UPD:23:31
EPA/FRIEDEMANN VOGEL
A- A A+

Η Λεβερκούζεν πέρασε εύκολα με 4-0 από την έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος κι έφτασε στην κορυφή την Μπάγερν, που έχασε στο Μόναχο από την Άιντραχτ.

Οι «ασπιρίνες» δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης στους γηπεδούχους, με τον Ντιαμπί να ανοίγει το σκορ (18΄) και τον Πάτρικ Σικ (24΄, 57΄) να σκοράρει δις και να «καθαρίζει» το ματς, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ντεμιρμπάι με πέναλτι στο 90΄+1.

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμεινε ο Στέφανος Καπίνο και σε εκείνον των φιλοξενούμενων ο Πάνος Ρέτσος.

Νωρίτερα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σκηνοθέτησε τη σούπερ έκπληξη της 7ης αγωνιστικής στην Bundesliga, νικώντας στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου την Μπάγερν με 2-1 και υποχρεώνοντάς την στην πρώτη φετινή ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ταυτόχρονα, έφυγε νικήτρια από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, ενώ η Μπάγερν μετρούσε απέναντί της εννέα συνεχείς νίκες.

Το αποτέλεσμα είναι «μαγική εικόνα», αλλά η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League είχε τον Κέβιν Τραπ να κάνει το... παιχνίδι της ζωής του, σταματώντας σχεδόν όλες τις προσπάθειες του Λεβαντόφσκι και των υπόλοιπων Βαυαρών.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας νικήθηκε μόνο στο 29΄ από τον Γκορέτσκα, αλλά η Άιντραχτ απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 32΄ με κεφαλιά του Χιντερέγκερ.

Κι ενώ το γήπεδο είχε... γείρει και το δεύτερο γκολ της Μπάγερν έμοιαζε θέμα χρόνου, ο Τραπ έπιανε τα πάντα και ο Κόστιτς σε μία αντεπίθεση στο 83΄ ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Φρανκφούρτης, που ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Μπάγερν παραμένει μεν στην κορυφή, αλλά με τις Ντόρτμουντ και Φράιμπουργκ σε απόσταση ενός βαθμού.

Η Ουνιόν Βερολίνου, τέλος, συμπλήρωσε το «3 στα 3» που έκαναν σήμερα (3/10) οι φιλοξενούμενοι περνώντας με 2-1 (69΄, 73΄ Αβονίγι - 39΄ Ίνγκβαρτσεν) και ανατροπή από την έδρα της Μάιντς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις