Επέστρεψε «αγριεμένος» ο Ολυμπιακός, 103-78 την ΑΕΚ

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 18:30
UPD:18:49
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Έκοψε... ταρίφα ο Ολυμπιακός, που μετά το 75-50 απέναντι στην Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα την περασμένη Παρασκευή, νίκησε με την ίδια διαφορά (103-78) και την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο, στην πρεμιέρα της Basket League και στην επιστροφή του στην κατηγορία ύστερα από δύο χρόνια.

Η διαφορά, πάντως, πήρε διαστάσεις μόλις στην τελευταία περίοδο, αφού για τριάντα λεπτά η Ένωση ήταν μέσα στο παιχνίδι, ακολουθώντας τους «ερυθρόλευκους» από κοντά στο σκορ, ενώ σε κάποια δικαστήματα είχε προηγηθεί κιόλας.

Τη διαφορά, εν τέλει, έκανε το βάθος του πάγκου των «ερυθρόλευκων» και οι πολλές λύσεις που έχει στη διάθεσή του φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που εκτός των άλλων έχει καταφέρει να εκτοξεύσει την απόδοση του Βεζένκοφ σε δυσθεώρατα ύψη.

Με τον διεθνή φόργουορντ να έχει εμπλουτίσει το παιχνίδι του με πολλά στοιχεία, ον Ολυμπιακός ενεργοποίησε μια πολύτιμη μονάδα στη μηχανή του, αφού σε κάθε παιχνίδι ο Βούλγαρος άσος είναι όλο και καλύτερος.

Σήμερα, απέναντι στην Ένωση, είχε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ η ομάδα του είχε συνολικά πέντε διψήφιους, τους Παπανικολάου (14π.), Λαρεντζάκη (13π.), Σλούκα (12π.) και Μάρτιν (10π.), με τον Γουόκαπ να μοιράζει 8 ασίστ.

Μετά το 44-43 για τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπέρασε (44-48) με Γέλοβατς και Βάουλετ, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε επιμέρους σκορ 28-21 σε αυτό το διάστημα (72-64 στο 30΄), αρχικά με τον Ντόρσεϊ να δίνει λύσεις από την περιφέρεια και τον Μάρτιν να κυριαρχεί στη ρακέτα.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, το ντέρμπι έλαβε τέλος. Οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 31-14, με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην μπορούν να ακολουθήσουν και στο τέλος να φεύγουν από το ΣΕΦ με μια διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Για την ομάδα του Στέφανου Δέδα ο Γέλοβατς πέτυχε 21 πόντους, 15 πόντους πρόσθεσε ο Γκρίφιν, 11 είχε ο Βάουλετ και 10 ο Κολόμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις