ΗΠΑ: Προπονητής γυναικείου ποδοσφαίρου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 12:39
UPD:13:04
cnn.com
A- A A+

Η FIFA ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει «προκαταρκτική έρευνα» για την υπόθεση του προπονητή Πολ Ράιλι, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από δύο πρώην παίκτριες κι απολύθηκε από τη North Carolina Courage, σύλλογο που ανήκει στη Ναόμι Οσάκα και μετέχει στην πρώτη ποδοσφαιρική κατηγορία των Γυναικών στις ΗΠΑ (NWSL).

Εν τω μεταξύ, η επίτροπος του ίδιου πρωταθλήματος, Λίζα Μπέιρντ, αφού αποφάσισε να αναβάλει τους αγώνες γι΄ αυτό το Σαββατοκύριακο, υπέβαλε παραίτηση, που έγινε αποδεκτή από το κυβερνών σώμα (NWSL).

Δηλώνοντας σε μια ανακοίνωση «βαθιά ανησυχία» για τις αναφορές που έγιναν από πολλές αθλήτριες ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η FIFA αναμένει ότι «θα επικοινωνήσει με τα αντίστοιχα μέρη, συμπεριλαμβανομένων της US Soccer (η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ) και της NWSL για περισσότερες πληροφορίες», σχετικά με τις «καταγγελίες για κατάχρηση που έχουν εγερθεί».

Υπό αυτή την έννοια, «η θέση της FIFA είναι σαφής: όποιος κριθεί ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατάχρηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, θα τιμωρηθεί και θα απομακρυνθεί από το παιχνίδι».

Στη συνέχεια, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπογραμμίζει ότι «λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά κάθε καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά που θα αναφερθεί και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες εθνικές και διεθνείς αρχές σχετικά με οποιεσδήποτε καταγγελίες ή αξιόπιστες αναφορές στη FIFA για καταχρήσεις ή ανάρμοστη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις