Ορμητικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό με «θύμα» την Μπασκόνια

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 22:39
UPD:23:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Ιδανικότερη πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2021-22 δεν θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός...

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρζώκα, στην πρώτη σεζόν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη στις τάξεις της, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπασκόνια, την οποία συνέτριψε με 75-50 στο ΣΕΦ κι έδειξε με την εμφάνισή της ότι βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ για μεγάλο μέρος του αγώνα και δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τα εκτεταμένο ροτέισον του προπονητή τους, που όπως φαίνεται θα είναι και το μεγάλο φετινό όπλο τους.

Να σημειωθεί πως μόνο ο Μιχάλης Λούντζης δεν αγωνίστηκε απόψε στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε συγκέντρωση, θέληση και αποφασιστικότητα, είχε ενέργεια και πλουραλισμό στην επίθεση, άριστες συνεργασίες και εξαιρετική άμυνα, όπως δεικνύουν οι μόλις 50 πόντοι παθητικό απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα.

Επίσης, είχε τη στήριξη του κόσμου του για πρώτη φορά μετά από απουσία ενός έτους, έστω και στο 80% της χωρητικότητας του ΣΕΦ, λόγω των υγειονομκών μέτρων.

Κορυφαίος και MVP του αγώνα ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, που ξεκίνησε όπως είχε τελειώσει πέρυσι τη σεζόν, όντας ο παίκτης-αποκάλυψη της πειραϊκής ομάδας.

Ο Βεζένκοφ σημείωσε 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Φαλ (11π.), Σλούκας (10π.) και μεγάλη δουλειά στα ριμπάουντ έκανε ο Ζαν-Σαρλ.

Χαρακτηριστικό της άνεσης που είχε απόψε ο Μπαρτζώκας στη διαχείριση του ρόστερ του είναι πως ουσιαστικά ξεκούρασε Πρίντεζη και Μάρτιν, καθώς δεν χρειάστηκαν.

Με 15 πόντους, ο Γκιεντράιτις ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπασκόνια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις