Σκάρλετ Γιόχανσον - Disney: Διακανονισμός για τον τρόπο προβολής του «Black Widow»

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 12:25
UPD:12:25
A- A A+

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον και η Disney κατέληξαν σε διακανονισμό δίνοντας τέλος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει γύρω από την απώλεια κερδών της ηθοποιού στην ταινία «Black Widow».

Τον περασμένο Ιούλιο, η σταρ του Χόλυγουντ είχε καταθέσει αγωγή κατά της Disney υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά την κυκλοφορία της ταινίας τη ζημίωσε οικονομικά, καθώς το «Black Widow» κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην πλατφόρμα Disney+.

Η Disney ξεκίνησε να κυκλοφορεί ταινίες ταυτόχρονα στο Disney+ και τους κινηματογράφους, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οπότε ήταν κλειστές οι αίθουσες ή λειτουργούσαν με περιορισμένο αριθμό θεατών, και για να ενισχύσει την αναδυόμενη υπηρεσία της.

Οι όροι του διακανονισμού, ο οποίος ανακοινώθηκε μέσω δηλώσεων των δύο πλευρών, δεν αποκαλύφθηκαν.

Το «Black Widow» έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου και έχει αποφέρει πάνω από 378 εκατομμύρια δολάρια από εισιτήρια κινηματογράφων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Παράλληλα, στο Disney+, όπου η χρέωση ήταν 30 δολάρια, απέφερε περίπου 60 εκατ. τις 20 πρώτες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η 36χρονη ηθοποιός, η οποία ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα του Marvel Cinematic Universe της Disney, δήλωσε «Είμαι χαρούμενη που λύθηκαν οι διαφορές μας. Είμαι απίστευτα περήφανη για τη δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και απολάμβανα πολύ τη δημιουργική σχέση μου με την ομάδα. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια».

Ο Άλαν Μπέργκμαν, πρόεδρος των Walt Disney Studios, δήλωσε από την πλευρά του: «Εκτιμούμε τη συμβολή της Σκάρλετ Γιόχανσον στο Marvel Cinematic Universe και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε μια σειρά από νέα πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου του “Tower of Terror” της Disney».

Προτεινόμενα για εσάς