ΠΑΣΟΚ: «Γαλάζιο» σκάνδαλο με ονοματεπώνυμο σε Ταμείο

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 19:08
A- A A+

Κατά του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σημαιοφορίδη, κατηγορώντας τον ίδιο και το κυβερνών κόμμα για υπόθεση «λεηλασίας του δημοσίου χρήματος», επιτέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

«Τα χρήματα των εργαζομένων στο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται να παίζονται στον τζόγο με μια χρηματιστηριακή εταιρεία που ανήκει σε ένα εκλεκτό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Διοικητής στο ταμείο είναι ο κ. Σημαιοφορίδης, υιός του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας - και στη χρηματιστηριακή εταιρεία ο υιός του πάλαι ποτέ διοικητή της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάλι επί Νέας Δημοκρατίας. Οικογενειακές δουλειές είναι αυτές; Είναι το δημόσιο χρήμα οικογενειακή υπόθεση μέσα από υπερτιμολογήσεις να εμφανίζονται απίστευτα κέρδη τα οποία καταλήγουν, σε ποιο ταμείο άραγε; Τι να υποθέσει ο ελληνικός λαός όταν ο υιός του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει σε υπερτιμολογήσεις συναλλαγών; Πού πάνε τα χρήματα αυτά; Μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να πάνε και στο ταμείο της Νέας Δημοκρατίας; Ποιος θα απαντήσει;».

Απαντώντας στον κ. Φλωρίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, έκανε λόγο για «βαρύτατο ολίσθημα». «Γνωρίζετε ότι υπάρχει το πόθεν έσχες των βουλευτών, γνωρίζετε ότι υπάρχουν τα όργανα της Βουλής που αντιμετωπίζουν όλες τις προκλήσεις και προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το πόθεν έσχες. Το να μιλάτε τόσο καθαρά - και όχι με υπαινιγμούς - για ορισμένα θέματα, χωρίς να έχετε και τη δύναμη να τα στοιχειοθετήσετε, τότε νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσετε από την επόμενη κιόλας στιγμή που θα βγείτε από την αίθουσα αυτή» κατέληξε ο κος Ζώης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή