Φοιτητές: Συνέχιση των κινητοποιήσεων και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ρουσόπουλος: Η ΠΟΣΔΕΠ δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πανεπιστημιακών
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 15:03
UPD:15:18
A- A A+

Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη -ημέρα ψήφισής του- στις 12:00, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των φοιτητικών οργανώσεων .

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ισχύσουν τα νέα μέτρα ακόμη και αν ψηφιστούν», τόνισε ο εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου της Γεωπονικής, Θεοδόσης Μπενάτος.

Την ίδια ώρα σπουδαστές των ΤΕΙ απέκλεισαν συμβολικά τη λεωφόρο Θηβών στο ύψος του Ιδρύματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου-πλαισίου. Σήμερα το απόγευμα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αύριο μετά τη συνέλευσή τους στο Πολυτεχνείο, θα προχωρήσουν σε συμβολική περικύκλωση της Βουλής.

Το μεσημέρι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), με επιστολές της ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν προβλέπεται άμεσα συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ όπως υπογράμμισε, η ΠΟΣΔΕΠ δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πανεπιστημιακών. Όπως διευκρίνισε, α)στις δυνάμεις της ΠΟΣΔΕΠ υπάγονται περί τα 3.000 μέλη ΔΕΠ σε ένα σύνολο 12.000 μελών ΔΕΠ, β) από τα 3.000 μέλη ΔΕΠ υπέρ των καταλήψεων ψήφισε περίπου το 60% (κάτι λιγότερο από 2.000 στα 12.000 μέλη ΔΕΠ) και γ) άρα, «η συντριπτική πλειοψηφία δεν πήγε να ψηφίσει».

Αναφορικά δε με δηλώσεις στελεχών της ΠΟΣΔΕΠ για μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως «όποιος δηλώνει ότι δεν εφαρμόζει ένα νόμο κρίνεται» και προσέθεσε πως κατά τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας προβλέπεται πως αν εντός έτους δεν εφαρμοσθεί ο εν λόγω κανονισμός, τότε θα εφαρμοσθεί το πρότυπο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας που θα εκπονηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, όσον αναφορά το αίτημα μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας να καθυστερήσει η ψήφιση του νόμου-πλαισίου για να υπάρξει μεγαλύτερο περιθώριο διαλόγου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διάλογος διαρκεί δυόμισι χρόνια και τόνισε πως υπήρξε νέος γύρος διαλόγου από τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου κλήθηκαν όσοι μετέχουν στις κινητοποιήσεις. «Λίγοι εξ αυτών πήγαν ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και λιγότεροι υπέβαλαν προτάσεις», τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος. «Με ποιο ηθικό ανάστημα εγκαλούν, λοιπόν, αυτοί την κυβέρνηση ότι αρνείται τον διάλογο;», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι το σχετικό αίτημα μοιάζει με «πρόσχημα καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή