Για το «2Χ2» στην Ευρώπη Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 11:36
UPD:11:55
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Μετά τη Σούπερ Λίγκα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους αντιμετωπίζοντας απόψε τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα.

Με στόχο τη νίκη, που θα τον καταστήσει φαβορί ακόμη και για την πρώτη θέση και κατ΄ επέκταση για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή (19:45) στο ιδιαίτερα… θερμό «Σουκρού Σαράτσογλου», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει διαθέσιμο τον Γιαν Εμβιλά, αλλά πέραν τούτοι όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές υπολογίζονται.

«Είναι ένα μοιρασμένο παιχνίδι απέναντι σε δύο καλές ομάδες που θέλουν να το κερδίσουν. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο που θα μας πιέσει. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα στη διοργάνωση και σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Η ομάδα μας είναι καλά προετοιμασμένη και έτοιμη. Μένει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα παιχνίδι με ποιότητα», συνέχισε ο Μαρτίνς.

Και πρόσθεσε: «Μοναδικός στόχος είναι η νίκη, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Αν κερδίσουμε, θα είναι ένα πολύ καλό βήμα για μας».

Στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου η Αντβέρπ θα υποδεχθεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται και το Europa Conference League. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00) με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών και την παραμονή στην κορυφή του 6ου ομίλου, χωρίς βαθμολογική απώλεια. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Αντελίνο Βιεϊρίνια για τον αγώνα με τους Σλοβάκους, που θα παραταχθούν στην Τούμπα με στόχο να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Κοπεγχάγη θα φιλοξενήσει την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ, με τους Δανούς να είναι το απόλυτο φαβορί.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πρόκριση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να καταφέρουμε να προκριθούμε, άρα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όσο για το αν υπάρχει επιθυμία για ρεβάνς, λόγω του αποκλεισμού πριν από δύο χρόνια; «Όχι, δεν νιώθω να υπάρχει κάποια θέληση για εκδίκηση ή ρεβάνς για τον αποκλεισμό. Υπάρχει η σκέψη ότι είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε το σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση. Αλλά εκείνο το παιχνίδι μπορεί να μας διδάξει ότι η αυριανή αναμέτρηση δεν είναι εύκολη για μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις