Σουμάτρα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από δύο ισχυρούς σεισμούς

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 09:24
A- A A+

Δύο ισχυροί σεισμοί προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ έγιναν αισθητοί έως τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, όπου αρκετά κτίρια εκκενώθηκαν.

Το CNN μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε τουλάχιστον σε 30.

Στην πρωτεύουσα της Δυτικής Σουμάτρας, Παντάνγκ, ο πρώτος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σκόρπισε τον πανικό μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν στα παράλια, καθώς υπήρξαν φόβοι για την πρόκληση τσουνάμι. Ωστόσο δεν υπήρξε άμεσα τέτοια προειδοποίηση. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 420 χλμ. από τη Σιγκαπούρη. Από την πλευρά του το Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ.

Κάποια κτίρια κατέρρευσαν και σε μεγάλο αριθμό κατοικιών προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες.

Δεύτερος σεισμός 6 Ρίχτερ, σημειώθηκε στην ίδια περιοχή δύο ώρες μετά τον πρώτο, προκαλώντας και πάλι τον πανικό στους κατοίκους.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και μερικοί τραυματίστηκαν στην πόλη Σολόκ, περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά της Παντάνγκ, δήλωσε ο δήμαρχος του Σολόκ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελ Σίντα».

Στην Μπατουσανγκάρ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, βορείως της Παντάνγκ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Κρίσεων του υπουργείου Υγείας της χώρας, Ρουστάμ Πακάγια, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, όταν η στέγη του σπιτιού τους κατέρρευσε στην Μπατουσανγκάρ», είπε ο ίδιος.

Η Παντάνγκ είναι μία από τις λίγες πόλεις της Ινδονησίας η οποία διαθέτει σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή