Στους 70 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 11:24
UPD:11:32
A- A A+

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προέδρου της Ινδονησίας. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από το νησί της Σουμάτρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 05:49 (ώρα Ελλάδος) είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μπουκιτίντζι. Το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,6 Ρίχτερ. Δύο ώρες αργότερα ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ.

Ορισμένα κτίρια κατέρρευσαν και πολλά σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ένα νοσοκομείο στην πόλη Παντάνγκ υπέστη ζημιές και 200-300 ασθενείς απομακρύνθηκαν πανικόβλητοι από το κτίριο. Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι πολλοί κάτοικοι προσπάθησαν να καταφύγουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο από το φόβο ενός τσουνάμι, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Παντάνγκ.

Ο πρώτος σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας και στη Σιγκαπούρη, όπου τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν σκηνές πανικού καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αγωνίζονταν να εκκενώσουν τους ουρανοξύστες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή