Συνομιλίες του προέδρου της Σερβίας με την τρόικα της Ε.Ε. και τον Χ. Σολάνα

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 12:26
A- A A+

Το τελικό καθεστώς του Κοσόβου, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Σερβίας και η συγκρότηση νέας σερβικής κυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τάντιτς συναντήθηκε χθες με τον Επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών της Ε.Ε., υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας θα συναντηθεί με την τρόικα της Ε.Ε. με επικεφαλής τον κ. Σταϊνμάιερ και θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον ύπατο εκπρόσωπο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σολάνα δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Τάντιτς ελπίζει σε «ευχάριστα νέα» που θα αφορούν τη συγκρότηση φιλοευρωπαϊκής, δημοκρατικής κυβέρνησης της Σερβίας.

Όπως είπε, στο πλαίσιο του τακτικού πολιτικού διαλόγου Σερβίας - Ε.Ε. θα συζητήσει με τον κ. Τάντιτς και για την επικείμενη συνάντηση κορυφής των εκπροσώπων του Βελιγραδίου και της Πρίστινας στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του Κοσόβου. Όπως τόνισε, θα εξεταστούν τρόποι ώστε η διαδικασία επίλυσης του καθεστώτος του Κοσόβου να κινηθεί στη «σωστή κατεύθυνση».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ - Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή