Η Polestar έτοιμη να «αμφισβητήσει» την Tesla

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 18:24
UPD:18:27
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Έχει ήδη μετονομαστεί anti Tesla. Πρόκειται για την Polestar, έναν Σκανδιναβικό όμιλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ανήκουν στη Volvo Cars και τους Κινέζους της Gely, ο οποίος στοχεύει να εισαχθεί στη Wall Street με αξία περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η συναλλαγή συνεπάγεται εταιρική αξία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 3 φορές τον αναμενόμενο κύκλο εργασιών για το έτος 2023 και 1,5 φορές τον αναμενόμενο κύκλο εργασιών το 2024», αναφέρεται σε σημείωμα στο οποίο διευκρινίζεται ότι οι τρέχοντες μέτοχοι της Polestar θα διατηρήσουν περίπου το 94% της ιδιοκτησίας του ομίλου.

Τα έσοδα που θα αντληθούν από την εισαγωγή στη Wall Street, εξηγεί η εταιρεία, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων στην επέκταση της γκάμας των μοντέλων και των δραστηριοτήτων για τη δημιουργία ενός ηγέτη στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων premium.

Η Polestar Ιδρύθηκε το 2017 από τη Volvo Cars και τη Zhejiang Geely Holdin και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Από την ίδρυσή του πριν από τέσσερα χρόνια, ο όμιλος κυκλοφόρησε μόνο δύο μοντέλα και σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα μοντέλα έως το 2024. Η Polestar έχει παραδώσει περίπου 10.000 οχήματα το 2020 και αναμένει ότι έως το 2025 οι ετήσιες πωλήσεις θα είναι περίπου 290.000 οχήματα.

Μέτοχος στον Σκανδιναβικό όμιλο είναι και ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή