ΥΠΕΣΔΔΑ: Εγκύκλιος για μονιμοποίηση εργαζομένων στα ΚΕΠ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 14:07
A- A A+

Ενόψει της ολοκλήρωσης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας πλήρωσης 1.952 θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Απόστολος Ανδρεουλάκος, απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα ΚΕΠ έτσι ώστε όλοι οι απασχολούμενοι σε αυτά -συμβασιούχοι έργου- οι οποίοι συμμετείχαν στην σχετική προκήρυξη και διεκδίκησαν τις προαναφερθείσες μόνιμες θέσεις, να ενημερωθούν για σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν αφενός στη μονιμοποίησή τους και αφετέρου στον προγραμματισμό και την υλοποίηση της δεύτερης και τρίτης φάσης της προκήρυξης.

Καταρχήν καθίσταται σαφές ότι οι διοριζόμενοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το ΚΕΠ τοποθέτησής τους πριν την παρέλευση πενταετίας (σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3448/2006), παρά μόνο στην περίπτωση αμοιβαίας μετακίνησης, ή αμοιβαίας απόσπασης, ή αμοιβαίας μετάταξης. Το στοιχείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την αποδοχή της θέσης από τους ενδιαφερόμενους καθώς από τα αποτελέσματα της σχετικής προκήρυξης προέκυψε ένας ικανός αριθμός συμβασιούχων οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις σε ΚΕΠ άλλα από εκείνα, στα οποία παρείχαν το έργο τους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι από την πλευρά του ΥΠΕΣΔΔΑ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προετοιμασίας της δεύτερης φάσης της προκήρυξης, η οποία θα αφορά 524 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τονίζεται ιδιαίτερα ότι η δημοσίευσή της θα έπεται της ανάρτησης των οριστικών αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να κρίνουν εάν θέλουν να συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται επίσης όλες οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το ΥΠΕΣΔΔΑ, έτσι ώστε σταδιακά ο αριθμός των συσταθεισών θέσεων, να συγκλίνει κατά το δυνατόν με τον αριθμό των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτά, εκπληρώνοντας έτσι και την αντίστοιχη δέσμευσή του. Συγκεκριμένα:

- Συστήνονται 294 επιπλέον θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα ΚΕΠ μετά την υπογραφή δύο νέων ΚΥΑ και έτσι ο συνολικός τους αριθμός γίνεται 2.882.

- Εδώ και ένα έτος δεν εγκρίνεται από το ΥΠΕΣΔΔΑ καμία αναπλήρωση συμβασιούχων οι οποίοι παραιτούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο διακόπτουν την σύμβασή τους και έτσι εξοικονομήθηκαν 150 θέσεις.

- Έχει δοθεί σαφής εντολή να μην εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα των ΚΕΠ - με την χρήση αντίστοιχου κωδικού χρήστη - οι απασχολούμενοι με συμβάσεις οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΣΔΔΑ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του ΥΠΕΣΔΔΑ η διενέργεια της τρίτης φάσης της προκήρυξης στο τέλος του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή