Σ. Τσιτουρίδης: «Οι πράξεις μιας χρηματιστηριακής εταιρείας δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι»

«Ας μας δείξουν έστω και ένα βήμα διαφάνεις που έκαναν σε μια μακρά περίοδο πολιτικών παιχνιδιών στο Χρηματιστήριο»
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 17:05
UPD:18:03
A- A A+

Εφόσον υπάρχουν ευθύνες στην περίπτωση της της χρηματιστηριακής εταιρείας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», θα αποδοθούν, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «οι πράξεις μιας χρηματιστηριακής εταιρείας και των όποιων ενδεχομένως ευθυνών προκύψουν, δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι σε όσους θέλουν, ή σκοπεύουν να ευτελίσουν, να απαξιώσουν και να ματαιώσουν τη θωράκιση που ξεκίνησε, στέλνοντας βορά την περιουσία των ασφαλισμένων σε συμφέροντα που καραδοκούν». «Αυτό θα ήταν το σκάνδαλο», τόνισε.

Ο υπουργός επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στο άλμα διαφάνειας που πραγματοποιούμε, ας μας δείξουν έστω και ένα βήμα που αυτοί έκαναν σε μια μακρά περίοδο αδιαφάνειας, αναποτελεσματικότητας και πολιτικών παιχνιδιών στο Χρηματιστήριο σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών». «Περισσότερα θα πούμε στη Βουλή όταν το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να τοποθετηθεί υπεύθυνα για τις δικές μας θεσμικές πρωτοβουλίες και για τις δικές τους "παραλείψεις"», πρόσθεσε ο κ. Τσιτουρίδης.

«Σε ό,τι αφορά, τέλος, σε σημερινές προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες τις οποίες, βεβαίως, αντιπαρέρχομαι, αφού χαρακτηρίζουν μεθόδους ΠΑΣΟΚ του αναβιωθέντος παρελθόντος του, να επισημάνω ότι αυτές δεν θα σταματήσουν την πολιτική που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ούτε την απόλυτη θέληση μας για να ολοκληρωθεί ένα έργο θεμελιακών αλλαγών, εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων στον ευαίσθητο χώρο της διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας των ελλήνων ασφαλισμένων»,καταλήγει ο υπουργός Απασχόλησης.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσιτουρίδης πολιτικά και απόλυτα υπεύθυνος για το «γαλάζιο σκάνδαλο» στο ΤΕΑΔΥ

Σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, χαρακτήρισε τον υπουργό Απασχόλησης πολιτικά και απόλυτα υπεύθυνο για το «γαλάζιο σκάνδαλο» στο Επικουρικό Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Παράλληλα υπέβαλε στον πρωθυπουργό το ερώτημα εάν παρέχει κάλυψη στον κ.Τσιτουρίδη.

Για το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου από την χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα υπάρξει σχετική επερώτηση στην Βουλή, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί το θέμα στην Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής.

Η κ.Δαμανάκη κάλεσε τον κ.Τσιτουρίδη να απαντήσει εάν ο διορισμένος πρόεδρος του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων γνώριζε ότι στη χρηματιστηριακή εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για πλασματικές εγγραφές και γιατί δεν προτιμήθηκε συνεργασία με μια από τις εταιρίες επενδύσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επίσης κάλεσε τον κ.Τσιτουρίδη να απαντήσει στο ερώτημα εάν η συναλλαγή ΤΕΑΔΥ και Ακρόπολης ΕΧΕΠΕΥ ήταν σε γνώση του αρμοδίου για το συντονισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων, Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης και στενού συνεργάτη του υπουργού, Ευγένιου Παπαδόπουλου.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης άσκησε κριτική γιατί δεν λειτουργεί η συσταθείσα με νόμο του 99 Επιτροπή για τη διαχείριση των ταμείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή