ΥΠΕΧΩΔΕ: Μνημείο ψεύδους η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου για τη διαφήμιση της Εγνατίας

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 18:44
UPD:20:08
A- A A+

Μνημείο ψεύδους και συκοφαντίας χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ τη χθεσινή ανακοίνωση του υπευθύνου Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για τη διαφήμιση της Εγνατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/05/1308896.htm .

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση είναι απολύτως ακριβή και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση, υποστηρίζοντας ότι σε τρία χρόνια έγινε σχεδόν ό,τι έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη θητεία τους.

«Προκαλεί και ψεύδεται ο κ. Λοβέρδος όταν υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδιδε κάθε χρόνο 100 χλμ. δρόμου στην Εγνατία. Εάν έτσι ήταν τα πράγματα, ο κύριος άξονας της Εγνατίας, μήκους 670 χλμ., θα είχε τελειώσει προ πολλού και θα είχε υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο κ. Σημίτης στην ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν είπε ότι "Η Εγνατία Οδός μέρα με την μέρα γίνεται πραγματικότητα και με ορίζοντα το 2000 θα έχει ολοκληρωθεί"», τονίζει και μεταξύ άλλων το υπουργείο και προσθέτει:

«Φυσικά ούτε το 2000 ολοκληρώθηκε ούτε το 2004. Επί τόσα χρόνια "πάλευαν" αυτό το έργο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τελικά δεν παρέδωσαν ούτε το μισό, ένα μέρος το είχαν υπό κατασκευή και πάνω από το 40% του έργου το άφησαν τελείως ακατασκεύαστο, χωρίς ούτε καν τις σχετικές μελέτες για την συνέχισή του. Αυτό ακριβώς το μεγάλο μέρος του έργου το μελετήσαμε, το δημοπρατήσαμε και το κατασκευάζουμε σήμερα».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδιδε 46,2 χλμ. το χρόνο, ενώ σήμερα παραδίδονται 55 χλμ. το χρόνο.

«Αρκετά πια με τα ψεύδη του κ. Λοβέρδου. Και στο κάτω-κάτω με ποιο δικαίωμα μαυρίζει την ψυχή του Έλληνα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα; Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από αλήθειες, υπεύθυνες πράξεις και σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. παραπλανεί, ψεύδεται και ασχημονεί. Δεν σέβεται την πολιτική του διαδρομή και αναλώνεται σε μικροκομματισμούς και προσωπικές επιθέσεις. Του επιστρέφω τις ύβρεις, δίχως να τον παρακολουθώ στον κατήφορό του. Του συνιστώ απλώς τον ανήφορο της παραγωγής έργου, για το καλό των πολιτών και της Ελλάδας. Ο κ. υπουργός, αντί να κάνει έργο, κάνει παραπλανητικές δηλώσεις. Το μόνο έργο του κ. υπουργού είναι οι δηλώσεις του.

Ειδικότερα για την παραπλανητική δήλωση ως προς την Εγνατία Οδό και σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ" (Φεβρουάριος 2004), να σημειωθούν τα εξής:

α. 443 χλμ. του έργου ήταν σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2003, 172 χλμ. ήταν σε φάση κατασκευής και μόνο 59 χλμ. της Εγνατίας Οδού παρέμεναν για μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή από το σύνολο των 680 χλμ. του έργου. Ας μας πει ο κ. Σουφλιάς τι έχει κάνει γι’ αυτά.

β. Τα έτη 2002- 2003-2004 το έργο είχε ρυθμούς παράδοσης τα 100 χλμ. το χρόνο. Τα τρία χρόνια της Ν.Δ. δεν παραδόθηκαν ούτε 50 χλμ.

Ειδικότερα και ενδεικτικώς για τη Δυτική Μακεδονία:

- Τμήμα Νυμφόπετρα - Ασπροβάλτα (32 χλμ). Με προθεσμία παράδοσης του έργου το 2006 και έως σήμερα έχουν παραδοθεί μόλις 12 χλμ.

- Τμήμα Γρεβενών - Παναγιά. Παρέλαβαν ώριμο έργο, με ολοκληρωμένες τις πρόδρομες εργασίες και παραβίασαν όλες τις τμηματικές προθεσμίες.

- Η Γέφυρα του Αράχθου θυμίζει εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας βλέπουν τα έργα στην κατάσταση που τα παρέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 και δεν χρειάζονται τα λόγια των υπουργών, για να καταλάβουν τι γίνεται.

Ο κ. υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. πιέζεται, γιατί έρχονται εκλογές και δεν θα έχει πραγματικό έργο να παρουσιάσει», αναφέρει ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις δηλώσεις Σουφλιά για την Εγνατία Οδό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή