Διακινούσαν κοκαΐνη στην Αττική - Πέντε συλλήψεις

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 13:26
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Κύκλωμα που εμπλέκεται σε διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Πειραιά, ως μέλη του πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 37, 37, 24, 28 και 23 ετών, για παράβαση της N ομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο 24χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση κοκαΐνης, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη είχαν καθορισμένους διακριτούς ρόλους, κάτι που, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δείχνει τη μεθοδική και οργανωμένη δράση του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης και υπεύθυνος για την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών και για τον συντονισμό των υπόλοιπων μελών για τη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Επιπλέον, συγκέντρωνε και τα χρήματα που προέρχονταν από τις πωλήσεις των ναρκωτικών.

Επίσης, ο 24χρονος ήταν υπεύθυνος για την διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών και την αποθήκευσή τους. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν επιφορτιστεί με τη φύλαξη, επανατυποποίηση και διακίνηση των ναρκωτικών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 973 γραμμ. κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας, 4.620 ευρώ και μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή