Νικητής ο Φώτης Ζησιμόπουλος στο 39ο Σπάρταθλο

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 11:48
UPD:11:52
Facebook
A- A A+

Το  39ο Σπάρταθλο ολοκληρώνεται, με σειρά αρκετών εκπλήξεων, μετά από την εκπληκτική απόδοση που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο νικητής Φώτης Ζησιμόπουλος.

Ο Αγρινιώτης αθλητής των υπεραποστάσεων τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37΄΄ ισοφαρίζοντας μάλιστα ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986.

Φτάνοντας λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα επευφημήθηκε από τους πολίτες της πόλης της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας την άφιξή του. Εν συνεχεία αγκάλιασε το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω του τερμάτισαν άλλοι έξι αθλητές, με δεύτερο ο τον Μπρούνερ Ράντεκ από την Τσεχία με χρόνο 23:17:30, γνωστό και αγαπητό στο κοινό του Σπαρτάθλου καθώς έχει τερματίσει και τις πέντε φορές που έχει συμμετάσχει, και μάλιστα τις τέσσερις τελευταίες είναι σταθερά εντός τριάδας.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο επίσης Τσέχος Σούμνι Μίλαν με χρόνο 23:52:57, βελτιωμένος κι αυτός από την προηγούμενη φορά που συμμετείχε το 2018 (ήταν πέμπτος με +1,5 ώρα).

Την επτάδα συμπλήρωσαν ο Ισπανός Ιβάν Πενάλμπα Λόπεθ, ο Λετονός Μάτις Βακβαγκάρις, ο Τσέχος Γίρι Χορτσίσκα και η Ντιάνα Τζαβίτσα από την Αυστρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις