Μ. Δαμανάκη: Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τα αποθεματικά του ΤΕΑΔΥ

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 12:30
A- A A+

Για πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων κάνει λόγο η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σε ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό.

Οπως αναφέρει η κ. Δαμανάκη στην ερώτησή της, «οι συναλλαγές της διοίκησης του ΤΕΑΔΥ με τη χρηματιστηριακή εταιρεία "Ακρόπολις" ζημίωσαν το Ταμείο και τους ασφαλισμένους του κατά τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ. Ως προς τις ποινικές ευθύνες, η υπόθεση ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές. Ανακύπτει, ωστόσο, μείζον θέμα πολιτικών ευθυνών. Αφορά την απαράδεκτη ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης στην οικονομική διαχείριση των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ και των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων»

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά τον πρωθυπουργό αν καλύπτει τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Απασχόλησης και του υπουργού του στην υπόθεση της διαχείρισης των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ και των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την απόδοσή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή