Μπολσονάρου: Ο Τζόνσον ζήτησε έκτακτη βοήθεια λόγω ελλείψεων σε τρόφιμα

Διαψεύδει η Βρετανία
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 12:44
UPD:12:49
REUTERS/EDUARDO MUNOZ
A- A A+

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο γνώρισε αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, του ζήτησε μια "έκτακτη" συμφωνία για την προμήθεια ενός τροφίμου που έχει έλλειψη στη Βρετανία.

Ο Μπολσονάρου, μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή του στους υποστηρικτές του, δεν κατονόμασε το προϊόν, αλλά είπε ότι είχε περάσει το αίτημα του Τζόνσον στην υπουργό Γεωργίας του, Τερέζα Κριστίνα.

«Θέλει μια έκτακτη συμφωνία μαζί μας για την εισαγωγή κάποιου είδους τροφής που λείπει στην Αγγλία», είπε.

Η βρετανική πρεσβεία στη Βραζιλία αμφισβήτησε τον απολογισμό του Μπολσονάρο, λέγοντας ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν ήταν ακριβώς το πώς συνέβησαν τα πράγματα.

Το γραφείο του προέδρου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για διευκρινίσεις σχετικά με το προϊόν.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου ανάγκασε ορισμένα βρετανικά εργοστάσια λιπασμάτων να κλείσουν τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας σε έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιήθηκε για να παρασκευάσει μπύρα και αναψυκτικά και να ζαλίσει τα πουλερικά και τους χοίρους πριν από τη σφαγή.

Η βρετανική κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποτρέψει την έλλειψη κρέατος και πουλερικών, επέκτεινε την κρατική υποστήριξη έκτακτης ανάγκης και προειδοποίησε τους παραγωγούς τροφίμων της να προετοιμαστούν για αύξηση 400% των τιμών του διοξειδίου του άνθρακα.

Οι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του Τζόνσον, έχουν επανειλημμένα παραμερίσει τις προτάσεις ότι μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις σε παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό, όπως ψητή γαλοπούλα, αν και ορισμένοι προμηθευτές τις έχουν προειδοποιήσει.

Ο Μπολσονάρο είπε ότι ο Τζόνσον του ζήτησε επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των εισαγωγών ουίσκι από τη Βραζιλία από τη Βραζιλία, αλλά πρόσθεσε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό εξαρτάται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι από την κυβέρνησή του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή