ΠΑΣΟΚ: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει»

Παρουσίαση της «βίβλου αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 15:43
UPD:16:34
A- A A+

«Ο κ. Καραμανλής σήμερα γιορτάζει τα τρία χρόνια διακυβέρνησής του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει την εξαπάτησή του για όσα υφίσταται από την κυβέρνηση», παρατήρησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, παρουσιάζοντας μαζί με το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του Κινήματος, Δημήτρη Ρέππα, την τρίτη και τελευταία, όπως είπε, «βίβλο αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης.

Θέτοντας το ερώτημα αν ο μέσος έλληνας πολίτης είναι καλύτερα σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν τρία χρόνια, ο κ. Αθανασάκης τόνισε πως η απάντηση είναι αυτονόητη και είναι μία: «Φθάνει πια, εκλογές τώρα». Σχολιάζοντας την φράση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους ανέφερε ότι η ώρα των εκλογών είναι τώρα, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας ήταν πιο κατηγορηματικός ζητώντας «εκλογές εδώ και τώρα».

Αναφερόμενος στην σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Ρέππας τη χαρακτήρισε απολογία και ομολογία αποτυχίας, και κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή, τώρα ισχυρίζεται ψευδώς ότι εφαρμόζει το νόμο. «Υπάρχει», παρατήρησε, μια προϊούσα κρίση στο ασφαλιστικό, η οποία είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και είναι επιλογή της κυβέρνησης να προκαλέσει κρίση στην ασφάλιση, στην υγεία και στην παιδεία ώστε, με επίκληση της κρίσης που η ίδια προκαλεί, να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στους τρεις αυτούς τομείς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, δήλωσε ότι η «βίβλος αποτελεί την αλήθεια του απολογισμού και όχι τη φενάκη του κ. Κώστα Καραμανλή», στην οποία καταγράφονται, κατά κοινωνική κατηγορία, οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν τηρηθεί.

Στο εξώφυλλο μάλιστα είναι αποτυπωμένη φράση του πρωθυπουργού στις 5 Μαρτίου του 2004, δύο μέρες πριν τις εκλογές, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Δεν είπα τίποτα, μα τίποτα, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Αθανασάκης, φέτος η βίβλος έχει λιγότερες σελίδες (πέρυσι είχε 160 σελίδες) όχι επειδή η ΝΔ υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των υποσχέσεών της, αλλά διότι με τον ίδιο τρόπο φέτος θα χρειαζόταν ένας τόμος εγκυκλοπαίδειας προκειμένου να καταγραφούν η αθέτηση των υποσχέσεων και τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό, όπως είπε, επελέγησαν οι εξήντα βασικές προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

Στο εξώφυλλο υπάρχει ένα κολάζ από πρωτοσελιδα φιλικών προς την ΝΔ εφημερίδων, με τίτλους που χρησιμοποίησαν λίγο πριν τις εκλογές του 2004. Βασικό μότο στη βίβλο είναι η λέξη εξαπάτηση η οποία αναφέρεται στον τίτλο κάθε κεφαλαίου της. Ταυτόχρονα έχει εκδοθεί λεπτομερής βίβλος ανά τομέα, η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να ξαναθυμηθεί ο Ελληνας πολίτης, όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, με ποιον τρόπο τον εξαπάτησε η ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή