Μ. Σχοινάς: Συμμερίζομαι πλήρως τις αμφιβολίες των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου για Μουντιάλ ανά διετία

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 18:54
UPD:20:22
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Tην ανησυχία του για το σχέδιο της FIFA η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου να λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια αντί για τέσσερα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς με δήλωσή του στο Politico.

«Συμμερίζομαι πλήρως τις αμφιβολίες των εθνικών ευρωπαϊκών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανά δύο χρόνια», υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι το παγκόσμιο επίκεντρο του ποδοσφαίρου και έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ένα μοντέλο που σέβεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων, την ευημερία των παικτών και τη συνολική λογική της παγκόσμιας αθλητικής ατζέντας, όχι μόνο εμπορικά συμφέροντα».

Όπως αναφέρει το Politico, η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι επίσης τυπική: η Επιτροπή Πολιτισμού θα ψηφίσει στα τέλη Οκτωβρίου για να καλέσει τις αθλητικές οργανώσεις «να σεβαστούν την καθιερωμένη συχνότητα των διεθνών αθλητικών τουρνουά, ιδίως για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

«Ως πρώην ποδοσφαιριστής, φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των παικτών, που αναγκάζονται να συμμετέχουν σε καλοκαιρινές διοργανώσεις υψηλής έντασης κάθε χρόνο αντί για μεγαλύτερα διαλείμματα ανάκαμψης κάθε επόμενο χρόνο. Αυτά τα σχέδια θα οδηγήσουν στη διάβρωση των αθλητικών ευκαιριών για πιο αδύναμες εθνικές ομάδες, αντικαθιστώντας τους τακτικούς αγώνες με τελικούς», πρόσθεσε ο Τόμας Φρανκόφσκι, συμπρόεδρος της αθλητικής ομάδας του Κοινοβουλίου και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις