Σε αμερικανική εταιρεία και η Τζένοα

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 13:41
UPD:13:45
EPA/SIMONE ARVEDA
A- A A+

Η επισημοποίηση που αναμενόταν έγινε σήμερα και η 777 Partners είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Τζένοα, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα στον επίσημο ιστότοπό της.

Έτσι, η Τζένοα γίνεται ο 46ος ευρωπαϊκός σύλλογος με αμερικανική ιδιοκτησία κι ένατος στην Ιταλία, ενώ ο Ενρίκο Πρετσιόζι αποχωρεί από την ηγεσία ύστερα από 18 χρόνια.

Ο νέος όμιλος ιδιοκτητών, ο οποίος θα αποκτήσει το 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Τζένοα, θα καταβάλει νέο κεφάλαιο στον σύλλογο και θα αναλάβει κάποιες σχετικές υποχρεώσεις. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης,  Ενρίκο Πρετσιόζι, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ο CEO Αλεσάντρο Τζαρμπάνο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες του συλλόγου.

«Αισθανόμαστε βαθιά τιμή να γίνουμε μέρος ενός συλλόγου με ιστορία, κληρονομιά και παράδοση τόσο μεγάλη όσο η Τζένοα», δήλωσε ο Τζος Γουόντερ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των 777 Partners.

«Κατανοούμε και σεβόμαστε την ευθύνη που κληρονομούμε, θέλουμε να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε την περήφανη κληρονομιά των "ροσομπλού" στοχεύοντας στις καλύτερες δυνατές θέσεις στη Serie A».

Από την πλευρά του, ο Πρετσιόζι υπογράμμισε: «Πάντα έλεγα ότι θα άφηνα την Τζένοα μόνο σε έναν ισχυρό κι αξιόπιστο νέο ιδιοκτήτη και την αφήνω στα χέρια των 777 Partners. Σε αυτούς, που θα ηγηθούν του παλαιότερου συλλόγου στην Ιταλία, εύχομαι τα καλύτερα. Θα παραμείνω πάντα οπαδός των "ροσομπλού"».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις