Μοτοπορεία από διανομείς στο κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 17:05
UPD:17:25
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Πλήθος διανομέων με τα δίκυκλά τους,, κατέκλισαν το κέντρο της Αθήνας σήμερα, καθώς τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων, η οποία αποφασίστηκε από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Αφορμή για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, αποτέλεσε η επιστολή της εταιρείας e-food σε 115 διανομείς της εταιρείας, τους οποίους υποχρέωνε για αλλαγή της μορφής συνεργασίας τους, από μισθωτούς εργαζόμενους, σε αυτοαπασχολούμενους με μπλοκάκι. 
Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και ακολούθησε μοτοπορεία, που κατέληξε στα γραφεία της efood στο Ν. Ηράκλειο.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των χιλιάδων διανομέων, οι οποίοι με τις σημερινές τους μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έδωσαν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ο αγώνας και τα αιτήματά τους είναι δίκαια, γι’ αυτό και το ΚΚΕ επανακαταθέτει στη Βουλή την Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των διανομέων φαγητού και ποτού, την οποία η κυβέρνηση είχε απορρίψει, ψηφίζοντας το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη», προσθέτει. 

«Ο αγώνας των εργαζομένων θα πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ και θα ξηλώσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που από κοινού ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, για να ματώνουν τους εργαζόμενους», καταλήγει. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή