Μόνικα Μπελούτσι: «Μάγεψε» ως Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 17:52
UPD:21:00
A- A A+

Η Μόνικα Μπελούτσι «μάγεψε» το αθηναϊκό θεατρόφιλο κοινό στην πρώτη της εμφάνιση στο Ηρώδειο, σε μια παράσταση βασισμένη σε αδημοσίευτα κείμενα και επιστολές της Μαρίας Κάλλας.

Η παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις», σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ, ξεκίνησε με μία Ουβερτούρα από την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Έναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανέβηκε στην σκηνή, ντυμένη με μαύρη διαφάνεια, για την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις (21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου) με επιστολές και αναμνήσεις της σπουδαίας Ελληνίδας σοπράνο.

Η αισθαντική ερμηνεία της Μπελούτσι πάνω στα αδημοσίευτα κείμενα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία, όπου και αν ανέβηκε.

Πρόκειται για τη συλλογή 350 περίπου αδημοσίευτων επιστολών της Μαρίας Κάλλας, γραμμένες από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).  Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηνών Κ. Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμάμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση.

Μεταξύ άλλων, στο Ηρώδειο παρευρέθηκαν  η. σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Νατάσσα Παζαΐτη, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος με την Καλλιρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου-περήφανοι χορηγοί της βραδιάς, ο Κων/νος Σπανός της γνώστης τεχνικής εταιρείας και χορηγός της βραδιάς με τη Fantinel και η Άντα Ηλιοπούλου (Fantinel), η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου (Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι - Fair Play), ο Ανδρέας Ψυχάρης, η Άλκηστις Πρίνου, ο Dr Ζησης Μπουκουβαλας, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η Άννα Βίσση, ο Λάκης Λαζόπουλος, o Μάριος Φραγκούλης και ο Χρύσανθος Πανάς.

Προτεινόμενα για εσάς