Η απάντηση του Μαϊνιάν στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 11:43
UPD:12:11
A- A A+

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μαϊνιάν, υπήρξε θύμα ρατσιστικών προσβολών στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τη Γιουβέντους στο στάδιο Allianz στο Τορίνο και σήμερα απελευθέρωσε τα συναισθήματά του με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram.

«Το απόγευμα της Κυριακής στο στάδιο Allianz, μερικοί οπαδοί της Γιουβέντους με στόχευσαν με φυλετικές προσβολές και κραυγές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και πως αυτοί οι οπαδοί είναι ανόητοι; Δεν πρόκειται γι΄ αυτό», έγραψε.

«Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που θα συμβεί αυτό. Όσο αυτά τα γεγονότα αντιμετωπίζονται ως "μεμονωμένα περιστατικά" και δεν λαμβάνεται παγκόσμια δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά».

«Τι κάνουμε για να καταπολεμήσουμε τον ρατσισμό στα γήπεδα; Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό που κάνουμε είναι αποτελεσματικό;», ρωτά ο Γάλλος.

«Είμαι μέλος ενός συλλόγου που έχει δεσμευτεί ως ηγέτης στον αγώνα ενάντια σε όλες τις διακρίσεις. Αλλά πρέπει να είμαστε περισσότεροι κι ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, ενάντια σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το ποδόσφαιρο», συνέχισε ο Μαϊνιάν.

«Στις αίθουσες που κυβερνούν το ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις ξέρουν πώς είναι να ακούς προσβολές και κραυγές που μας υποβιβάζουν στην τάξη των ζώων; Ξέρουν τι κάνει στις οικογένειές μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα που το βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να συμβαίνει ακόμα το 2021;».

Και ο Μαϊνιάν κατέληξε: «Δεν είμαι ένα "θύμα" του ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, όρθιος, μαύρος και περήφανος. Όσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να αλλάξουμε τα πράγματα, θα το κάνουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις